Diatermi / Nålepilering

Permanent hårborttagning med diatermi använder en högfrekvent växelström där en tunn nål förs ner längs hårfollikeln. Ström aktiveras ca ½ sekund. Målet för behandlingarna är att bränna basen på det växande hårstrået och krypa blod- näringstillförseln till håret, samt förstöra alla istmusceller (tillväxtcentrum under talgkörteln som producerar hårceller). Detta resulterar i att hårstrået efter en eller några behandlingar inte växer ut igen. Resultatet märks genom att återväxten blir glesare och tunnare tills de helt upphör att återkomma.

Vi har stor erfarenhet av permanent hårborttagning med diatermi och har arbetat mycket med remisser inom könsbekräftande vård och behandling. 

Med diatermi tar vi även bort bruna fläckar, soborroiska keratoser, skin tags och fibromer. 

Gratis konsultation
Behandlingspriser från 340,00 kr
Boka
Ge bort som gåva? Köp ditt presentkort för Diatermi här

Diatermi inleds alltid med en kostnadsfri konsultation

Den första gången du kommer hit för Diatermi möter du en av våra auktoriserade hudterapeuter där vi går igenom dina funderingar och önskemål och reder ut förutsättningarna.  Detta möte är kostnadsfritt och tar ca 10 minuter.  

Vad kostar det?

Vi tar ut en grundavgift om 340kr och 5 minuter. Sedan läggs 85 kr på för varje 5-minuters period. Behandlingens längd bestäms av hur du som kund svarar på behandlingen, problemets art och din smärttröskel.

Prisexempel Pris
10 minuter 430 kr
15 minuter 520 kr
20 minuter 620 kr
25 minuter 700 kr
30 minuter 790 kr
45 minuter 1060 kr
60 minuter 1330 kr

Före behandlingen

Tänk på att det måste vara en viss utväxt då håret avlägsnas med diatermi. Vi rekommenderar att hårstrået skall ha en längd om minst 2mm för att vi ska få ett framgångsrikt resultat. När du kommer hit på din första behandling går vi igenom allting tillsammans och lägger upp en behandlingsplan. Upplever att du är väldigt smärtkänslig kan du inhandla bedövningskräm på apoteket och applicera den en timme före behandling oss. 

Efter behandlingen

En viss rodnad och svullnad kan ske direkt efter behandling, men för övrigt inga andra obehag. Vi har färgade krämer som effektivt döljer eventuell rodnad.  Vi rekommenderar även en antiseptisk och lugnande gelé att applicera på huden de närmaste dagarna efter behandlingen.