Ett första steg till en problemfri hud

Analys

Vi gör en grundlig analys och konstaterar vilken hudtyp du har.

Hudtillstånd

Vi konstaterar ditt hudtillstånd. Är din hud i balans? Har du några hudproblem?

Behandlingar

Vi ger råd och rekommendationer kring behandlingar och vilket resultat du kan förvänta dig.

Produkter

Vi ger råd och rekommendationer kring vilka produkter och innehåll som lämpar sig bäst för din hud.

Över 35 års erfarenhet

Samarbete med landsting

Certifierade av SHR (Sveriges hudterapeuters riksorganisation)

Hudtyp

Har du en torr, blandad, fet, eller normal hy? Huden kan ta många former och för att för att uppnå resultat måste vi först konstatera grundförutsättningarna. För att du ska  välja rätt behandlingar och produkter är det viktigt att lära känna din hudtyp och dess behov. I vår analys mäter vi bl.a. fukt, elasticitet och diagnostiserar din hud.  Vi går in på hur du bör ta hand om din hud och gå tillväga med eventuella hudproblem. 

Tillstånd

Din hud kategoriseras enligt en viss hudtyp, t.ex. fet eller blandad hy. Men din hud påverkas även av inre och yttre faktorer såsom sömn, arbetsmiljö, hudvårdsprodukter, väder och vind, stress, mediciner, ålder, luft och kosthållning.  Alla dessa faktorer avgör huruvida din hud är i balans eller inte.  Detta kallas för ditt hudtillstånd. Om din hud är i obalans kan hudsjukdomar komma som följd t.ex. akne eller pigmentfläckar vid solskador eller hormonella förändringar. Hos oss får du professionell rådgivning på vad du själv kan göra och vi tillsammans med produkter och behandlingar för att få en hud i balans. 

Vilka behandlingar hjälper?

Din hudtyp tillsammans med ditt hudtillstånd är avgörande för de behandlingar vi rekommenderar.  Många hudproblem såsom t.ex. oönskad hårväxt samt vidgade kärl och pigmentfläckar kan vi avlägsna med flera olika tekniker och behandlingsmetoder. IPL lämpar sig t.ex. bättre än diatermi vid hårborttagning över stora ytor men kräver en ljus hudton. För dig med problem såsom ärr, solskadad hy, stora porer samt rynkor kan vi ge rekommendationer på vilken behandlingsform som passar just din hud bäst. Ofta är det en kombination av flera olika behandlingstekniker för att uppnå ett varaktigt resultat. 

Vilka produkter hjälper?

Vi ser över din dagliga hudvårdsrutin och vilka produkter du använder idag. Om din hud är i obalans kan det ibland bero på felaktig användning av kosmetiska produkter som inte lämpar sig för din just din hudtyp.  Kom ihåg att yttre faktorer såsom solljus och kyla kan göra att behovet av hudvårdsprodukter ändrar sig över tid. Vi ger dig rekommendationer på vilka produkter du bör använda för att uppnå en god hudhälsa.  På salongen arbetar vi mestadels med produkter från Dermalogica. Dessa är fria från komedogena ingredienser, dvs sådana som täpper till huden och därmed framkallar pormaskar.